Napsugár bölcsöde

Napsugár Bölcsöde
1118 Budapest,Csíkihegyek u. 11
Telefon: +361 246-6258, +361 248-1794
Bölcsődénk Gazdagréten, a festői környezetű Sas-hegy szomszédságában a lakótelep magasabban fekvő részén helyezkedik el. 1986 október 23-án nyitotta meg kapuit a gazdagréti lakótelep szülei és gyermekeik számára.
Eredetileg nyolcvan férőhelyesnek épült, azonban 2011 október 17-től 104 férőhellyel működik. A gyermekszobák a legkedvezőbb – délkeleti – tájolás szerint helyezkednek el. Mind a négy csoportban a szobáknak közvetlen kapcsolata van a terasszal és a játszóudvarral. A csoportok különálló egységet képeznek, egymástól elkülönülten. A gyerekszobákhoz minden csoportban biztosítottak a szükséges mellékhelyiségek. Egy-egy gondozási egységbe maximum 26 kisgyermek vehető fel. A főzőkonyha és a mosoda tájolása ellentétes a gyerekszobákkal. Főzőkonyhánkban szakképzett szakács készíti az ízletes ételeket, amely központi étlap alapján készül. A csoportszobák a gondozónők odafigyelésével, esztétikusan vannak berendezve, díszítve. A berendezési tárgyak /bútorzat/ a szakmai irányelveket, a működési szabályzatban előírt követelményeket, a gyerekek életkori sajátosságait kielégítik és az élettevékenységhez szükséges feltételeket biztosítják.
„Zöldsziget” a Napsugár bölcsődében (ÖKO bölcsi). Bővebben itt!
Bölcsődénk Gazdagréten, a festői környezetű Sas-hegy szomszédságában a lakótelep magasabban fekvő részén helyezkedik el. 1986 október 23-án nyitotta meg kapuit a gazdagréti lakótelep szülei és gyermekeik számára.
Eredetileg nyolcvan férőhelyesnek épült, azonban 2011 október 17-től 104 férőhellyel működik. A gyermekszobák a legkedvezőbb – délkeleti – tájolás szerint helyezkednek el. Mind a négy csoportban a szobáknak közvetlen kapcsolata van a terasszal és a játszóudvarral. A csoportok különálló egységet képeznek, egymástól elkülönülten. A gyerekszobákhoz minden csoportban biztosítottak a szükséges mellékhelyiségek. Egy-egy gondozási egységbe maximum 26 kisgyermek vehető fel. A főzőkonyha és a mosoda tájolása ellentétes a gyerekszobákkal. Főzőkonyhánkban szakképzett szakács készíti az ízletes ételeket, amely központi étlap alapján készül. A csoportszobák a gondozónők odafigyelésével, esztétikusan vannak berendezve, díszítve. A berendezési tárgyak /bútorzat/ a szakmai irányelveket, a működési szabályzatban előírt követelményeket, a gyerekek életkori sajátosságait kielégítik és az élettevékenységhez szükséges feltételeket biztosítják. minden olyan információt, ami a természettel kapcsolatos: fák, bokrok, virágok, állatok, madarak. Nem elég azonban az, hogy csak ismerjék, fontos, hogy óvják is ezeket! Ehhez próbálunk információt adni a kisgyermekeknek, s szemléltető eszközökön keresztül új ismereteket nyújtani számunkra. (Növények, örökzöldek, két-három dimenziós tárgyak biztosításával.) Igyekszünk játékosan a nevelés eszközével, megismertetni velük a szeletív hulladékgyűjtés fontosságát is, s ezt kivitelezni különféle tárgyak, eszközök beszerzésével. Rendszeresen énekelünk és használunk különféle hangszert (furulya, triangulum, cintányér, dob). A gondozónők szívesen mesélnek a gyerekeknek, verset és mondókákat mondanak.
Bölcsődei nevelésünkben nagyon fontos a személyre szóló bánásmód: a gyermekek egyéni sajátosságaihoz, igényeihez fejlettségéhez igazodó nevelés és gondozás, nincs kiinduló és elérendő fejlettségi szint.
A mi bölcsődénk a gyermekek számára olyan hely, ahová örömmel jönnek, ahol szeretet és sok-sok élményt kapnak.
Facebook
YouTube
YouTube
Follow by Email