Szülők Háza Családi Központ és Játszóház

Szülők Háza Családi Központ és Játszóház
foglalkoztató, gyerek megörző, születésnapi rendezvények, játszóház, mini bölcsi (1,5-4 es)
1118. Rétköz u. 7
Telefon: (1) 246-0880
Központunkban a szabadidő igényes eltöltésén kívül a gyermekek érzelmi fejlődését és a szülők testi-lelki egészségmegőrzését szeretnénk szolgálni. Létrehoztunk egy helyet, ahol a szülő méltán érezheti, hogy ő is fontos. Kényelmes karosszékben dőlhet hátra, újságot olvashat, internetezhet, kávézhat, beszélgethet, amíg gyermekével szakemberek foglakoznak.
Felnötteknek: Workshopok, Tanácsadás

Áraink…

Órarend

Nyitvatartás:

Hétfőtől – Péntekig:   10.00 – 18.00

Szombaton:                 10.00 – 14.00

Vasárnap:                    ZÁRVA

A Szülők Házát azért hoztam létre, mert munkám során azt tapasztaltam, hogy nagyon hiányzik a gyakorló szülők életéből egy olyan hely, ahol nyugodt, szeretetteljes, bizalmi légkörben oszthatják meg az őket foglalkoztató örömöket, problémákat a hasonló cipőben járó társaikkal, és szükség esetén szakmai segítséget is kaphatnak.

A Szülők Háza a családokról szól: szakképzett csapatunk segítségével támogatjuk a hozzánk látogatókat a szülővé és családdá válás sokszor nehézségekkel teli folyamatában. A közhiedelemben él egy furcsa kép a gyermekvállalással kapcsolatban: sokan azt gondolják, hogy a gyermek(ek) születésével automatikusan létrejön a család, azonban ez nem így van.

Valójában a gyermek(ek) érkezése egy óriási változás (krízishelyzet) a család életében és rengeteg időre, energiára, türelemre, egymásra figyelésre és támogatásra van szükség ahhoz, hogy a nagybetűs CSALÁD is megszülessen, illetve a későbbiekben fennmaradjon, hiszen egy dinamikusan változó egységről van szó. A valódi családdá válás sokszor megpróbáltatásokkal teli útjának bejárásában segít komplex szolgáltatásaival a Szülők Háza, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Regős Judit
családi tanácsadó, a Szülők Háza alapítója, a Szülők Háza Alapítvány elnöke

 

A Szülők Háza egy olyan családias légkörű hely ahol:

 • a család érték
 • egymásért teszünk
 • egy befogadó közösséghez tartozhatsz
 • önmagad lehetsz, nem kell szerepeket játszanod
 • elfogadnak
 • bevallhatod, hogy nem vagy tökéletes és megélheted, hogy ez így van jól
 • őszintén elmondhatod, hogy mi bánt
 • segítséget kaphatsz a problémáid megoldásához
 • hasonló helyzetben levő szülőkkel és gyerekekkel találkozhatsz
 • tanfolyamok és előadások segítségével fejlesztheted önmagad
 • feltöltődhetsz
 • megerősítést, iránymutatást kaphatsz
 • megszervezheted gyermeked születésnapját
 • barátokra lelhetsz
 • praktikus tippeket kaphatsz az élet minden területére a költözéstől a befőtt elrakáson át a kertészkedésig J
 • gyermekedre a szakmájuk iránt elkötelezett gondozók vigyáznak, ha egy kis szabadidőre vágysz, vagy elintéznivalód van
 • egy kiterjedt kapcsolati háló vesz körül
 • úgy érezheted, hogy van egy második otthonod is.

Nézz be hozzánk, szeretettel várunk!

Mi a Szülők Háza?

A Szülők Háza társadalmi vállalkozásként működő családtámogató program, amely abból a célból jött létre, hogy segítse a családdá alakulás nehézségeinek leküzdését, segítsen az elég jó szülővé válás folyamatában, testi-lelki és szellemi értelemben egyaránt. A programot Regős Judit, szociálpolitikus, szociális munkás, aktív analitikus terapeuta dolgozta ki sok nagy tudású és hiteles szakember aktív részvételével, segítségével.
2007. januárjában létrehoztunk egy modellközpontot a XI. kerületben, az Eleven Centerben. Helyszínül szándékosan választottunk egy bevásárlóközpontot, azért, hogy közel vigyük a segítséget a célközönséghez. A központban játszóház és két elkülönített helyiségben kiegészítő szolgáltatások zajlanak. Ma a Szülők Háza központja a Szülők Háza Újbuda Családi Élményközpont a XI. kerületi Bartók Béla úton várja a családokat.
Programunkat ismert és neves szakemberek is elismerik, mint például Dr. Bagdy Emőke pszichoterapeuta, egyetemi tanár, illetve támogatónk volt haláláig Ranschburg Jenő, gyermekpszichológus, egyetemi tanár. Ismert és elismert közéleti személyiségek is csatlakoztak programunkhoz, például Polgár Judit, sakkozó olimpiai bajnok, Temesvári Andrea, teniszező, Wolf Kati énekesnő.

Eredményeink

A Szülők Háza Program mára országszerte elismertté vált.
Regős Judit 2009-ben a Vodafone által meghirdetett „Többet érsz” program győztese lett, Családbarát Médiáért díjat nyert. Vezető médiumok családdal kapcsolatos műsoraink állandó meghívottja, 2012-re az Emberi Erőforrások Minisztériuma állandó szakértője lett.
A programot mára nagynevű szakemberek is elismerik és támogatják, és az Európa Tanács is mintaprogramjává minősítette.

A Regős-módszer célja

A Regős-módszer célja a szülői kompetencia indirekt fejlesztése, magabiztosabb szülők és kiegyensúlyozottabb gyerekek „létrehozása” a közösségben rejlő erőforrások mozgósításával, a nagycsaládos élmény megadásával, ellenőrzött szakmai keretek között. A Regős-módszer része, hogy összekapcsolja a különböző társadalmi rétegeket és az eltérő mintákat annak érdekében, hogy az ebből fakadó tapasztalatokat pozitívan felhasználva segítse a fejlődést.

 

A Regős-módszer eszközei

 • segítő beszélgetések direkt (pszichológussal, családi tanácsadóval) és indirekt formában (a játszóházban a Regős-módszerrel kiképzett pedagógusok segítik kötetlen beszélgetésekkel a szülőt vagy a gyereket foglalkoztató aktuális problémák megoldását)
 • kulturális programok
 • klubdélutánok
 • előadások
 • rekreációs programok

A fenti eszközök mintegy étlapként szolgálnak, amelyről mindenki saját igényei szerint válogathat. Amennyiben van megoldatlan problémád vagy foglalkoztat valamilyen téma és nem tudod eldönteni, hogy melyik eszköz lenne a legmegfelelőbb számodra, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk választani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
YouTube
Follow by Email