Rolcsi Bau

Rolcsi Bau
Hideg és melegburkolás, kőműves munka,
komplett lakás és ház felújítás
Generál kivitelezés
Zsiga Roland
BURKOLÓ MESTER
1118. Tűzkő u 8.
Telefon: (30) 520-6624
Engedje meg, hogy bemutassam magam. Zsiga Roland burkoló vagyok.
2000 óta dolgozom hidegburkolóként.
 
Tapasztalatból tudom, hogy az igényes, szépés ízléses munkáhoztürelmemen és tapasztalatomon kívül a szakma szeretete is elengedhetetlen feltétel. Túlságosan drága és látványos dolog a burkolás, ezért mindenképpen érdemes azt szakemberrel elvégeztetni, hogy hosszú évekig elégedettek legyenek az elvégzett munkával. A mellékelt képekből kiderül, hogy nem ijedek meg semmiféle szakmai kihívástól, legyen az bármi újítás, bonyolult formák kialakítása stb.
Terveit, elképzeléseit megvalósítom, és saját ötleteimet megosztom Önnel. Bármilyen jellegű épület burkolásról is legyen szó, biztos lehet benne, hogy többéves gyakorlattal és rengeteg elkészített munkával a hátam mögött megbízható és magas színvonalú kivitelezést kap.
Vállalok minden neműkőműves munkát külsőésbelső burkolástBudapesten és környékén.
Remélem, hogy hamarosan üdvözölhetem elégedett megrendelőim egyre bővülő táborában.
 

Erkélyek, teraszok és egyéb kültéri burkolatok szakszerű kivitelezése

Eddigi tapasztalataim során rengeteg rosszul kivitelezett kültéri burkolással találkoztam. Ezt legtöbbször a rosszul megválasztott, nem megfelelő minőségű segédanyagok és kivitelezési hibák okozzák.
Ilyenek pl.:

  • az aljzat portalanításának hiánya
  • az alapozó használatának hiánya
  • egyoldalú kenési technika használata a kétoldalú helyett
  • teljes vízszigetelés hiánya, illetőleg beltéri szigetelőanyag használata
  • negatív sarkok szalagozásának hiánya

Az átszivárgó víz, a burkolat legnagyobb ellensége

Csak olyan flexibilis ragasztóval szabad dolgozni, amely ellenáll a különböző környezeti hatásoknak (hőmérséklet ingadozásnak). Munkám során folyamatos lejtéssel dolgozom, mert a csapadék csak így tud lefolyni a burkolatról.
Ez azért elengedhetetlenül fontos, mert, ha a víz megáll a burkolaton, akkor átszivárog a fugázóanyagon és így összegyűlik a burkolat alatt. Egyoldali kenés esetén ez különösen veszélyes, mert bejut a bordák közé, ahol fagypont alatti hőmérséklet esetén megfagy, emiatt a térfogata megnő és elválasztja a ragasztótól a kültéri burkolatot.
vízszigetelés hiánya hasonló károkat okozhat, mert anélkül semmi sem védi a betonszerkezetet az esetlegesen bejutó víztől.

Hőmérséklet változás veszélyei a burkolatra nézve

Nagyon fontos a diletációs hézagok kihagyása, amit utólagosan szilikon használatával, vagy diletációs sín beültetésével lehet ízlésesen kivitelezni. A hőmérséklet változásnak köszönhetően a burkolat tágulhat. Amennyiben a diletálás elmarad ez a tágulás feszültséget okoz a burkolatban, aminek hatására a fuga mentén a burkolat felpúposodik és a lapok elválnak az aljzattól.

Amennyiben szép és tartós, igényesen kivitelezett kültéri burkolatra (erkély, terasz) vágyik, vagy csak kérdése van, elérhetőségeim valamelyikén keressen bizalommal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
YouTube
Follow by Email