Manóbirodalom játszóház, fejlesztés

Manóbirodalom

Scholtz Anikó (játszóház vezető, okleveles arcfestő)

Készségfejlesztés; minibölcsi 1,5-4 éves; játszóház, kiamama jóga, babás jóga
1118. Csiki-hegyek u. 2
Tel: (20) 428-2620
Mielőtt elindultok hozzánk a Manóbirodalom Játszóházba, kérjük jelentkezzetek be, a fenti telefonszámon, mert elképzelhető, hogy külső rendezvényen dolgozunk.

Nyitvatartás

Hétfőtől – Péntekig :    09.00 – 18.00

Szombat, Vasárnap:     Zárva

Játszóház

A Manóbirodalom Készségfejlesztő Játszóház 2011-ben nyitotta meg kapuit. Célunk egy olyan hely létrehozása volt, ahol a családok újszülött kortól egészen a kisiskolás korig tartalmas szórakozási lehetőséget találnak. Játszóházunk családias hangulatú, 50 négyzetméteres, ezért kiválóan alkalmas az első szocializációs lépések megtételéhez. A folyamatos képzéseknek köszönhetően játszóházunk időről időre megújul. 2020 őszén játszóházunkban áttérünk a Montessori pedagógiára. Játékainkat is ennek megfelelően átrendezzük, fejlesztjük.

Foglalkozásaink

Bölcsibe, oviba szoktató csoport MINIOVI (1,5-3 éves korig) Az első közösségi élmények

Időpont: hétfő-szerda vagy kedd-csütörtök 9:00-12:00

Bölcsibe, oviba szoktató csoportunkban Maria Montessori pedagógiai elvét alkalmazzuk. “Ne! Segíts nekem, hogy magam csinálhassam!” A csoportvezető segítőként vesz részt a gyermekek életében. Cél az önállóság fejlesztése, a világ felfedezése. Játék közben a gyermekeknek fejlődik a figyelmük, a koncentrációjuk, a türelmük, a szem-kéz koordinációjuk, a térlátásuk.

Folyamatosan várjuk közösségbe szoktató csoportunkba azokat a Kismanókat, akik nem járnak bölcsibe, oviba, de szeretnének belekóstolni a közösségi élet rejtelmeibe, és észrevétlenül elszakadni a családi fészektől pár órára. Ezt a csoportot ajánljuk azoknak az anyukáknak, akik hetente fix időben szeretnék ügyeiket intézni, bevásárolni, vagy időt szakítani saját magukra.Az önfeledt szabad játék mellett a foglalkozásokon gyurmázunk, festünk, ragasztunk, pecsételünk, pöttyözünk, énekelünk, mondókázunk.

Az oviba, bölcsibe szoktató csoport előnyei: • kis csoportlétszám (max. 4-5 fő) • maximális odafigyelés • szeretetteljes, családias légkör

MiniOvinkba folyamatos a felvétel a szabad helyek függvényében. A havi díjat minden hónap első hetében kell átutalással vagy készpénzben rendezni. A MiniOvi díja étkezést nem tartalmaz, a szülők által hozott gyümölcsöt, egészséges nasit kapják a gyermekek tízóraira. Alkalmi (1-1 alkalom) díjfizetésére előzetes megbeszélés esetén, egyedi elbírálás alapján van lehetőség.

 

Bölcsis játszódélelőtt és játszóház

Időpont: hétfő-péntek 9:00-12:30

Bölcsis játszódélelőttünket ajánljuk 10-12 hónapos kortól 3 éves korig, amikor a babák, gyerekek elkezdenek nyitni mások felé, igénylik az új környezetet, játékokat. A Manóbirodalom Játszóházban családias környezetben ismerkedhetnek a babák és a gyerekek egymással. Megtanulják a játékokat megosztani, ismerkednek, tanulnak egymástól. Ez a csoport jó ugródeszka a későbbi bölcsis, ovis életbe, ahol a nagyobb csoportlétszám miatt kevesebb figyelem jut majd rájuk. Bölcsis játszódélelőttünkön szülők és gyerekek együtt, közösen vesznek részt.

Vitamintorna-Zenés mesetorna 5-7 éveseknek

Időpont: kedd 17:00-17:45

Az egészségnevelés gyakorlására, a testi képességek mozgásos fejlesztésére, az egészségügyi felvilágosításra alkalmas a Vitamintorna program. A mesék, a bábok alkalmazása, a mozgásos
anyag és a zene ritmusa, mint motiváló tényezõk szerepelnek a Vitamintorna foglalkozásokon. Minden egyes foglalkozás az egészséges életmódra, életvitelre készít fel, és megpróbálja megszerettetni a mozgást a gyerekekkel. A bábok elkészítése sikerélményt jelent a gyermek számára.

A mesetorna főszereplője T-Vitamin, melyet nem lehet szájon át bevenni, mint a többi vitamint, hanem vele együtt mozogni, tornázni kell. A foglalkozások alatt elkísérjük T-Vitamint kalandos útján, megismerkedünk barátaival.

Egyéni iskola-előkészítő foglalkozás 5-7 éveseknek

Időpont: hétköznap délután

*Gyermeke sokat izeg-mozog, ezért aggódik, hogyan fogja bírni az iskolai órákat? *Nem tud koncentrálni? *Nehéz lekötni a figyelmét? *Nem szeret rajzolni, színezni?

Az iskolakezdéshez szükséges készségek fejleszthetőek!

Deákné B. Katalin (Tudatosszülő) kidolgozott módszere alapján vállaljuk a nagycsoportos óvodások EGYÉNI fejlesztését.
▶mennyiségfogalom alapozása a 10-es számkörben
▶tanulásmódszertan
▶kifejezőkészség fejlesztése
▶önálló matematikai gondolkodás
▶műveletvégzés a 10-es számkörben
▶az önállóság és az önellenőrzés alapozása
▶memóriafejlesztés
Az egyéni foglalkozás a leghatékonyabb módszer a kisebb hiányosságok pótlására!

Kérjen időpontot!

GMP diagnosztika beszédhallást, beszédészlelést és beszédmegértést vizsgáló módszer

A vizsgálatot végzi: Miklós Gyöngyi GMP diagnoszta, óvodapedagógus: óvoda-iskolaátmenet segítő, gyógypedagógus hallgató, olvasás-szövegértés specialista.

Időpont egyeztetés szükséges 0670 3834540

Mikor van szükség a GMP tesztre?
Óvodás, iskolás korban, 3 éves kortól 12-13 éves korig az alábbi ” jelzések ” utalnak a részfolyamatok zavarára :
o a tartós beszédhiba
o megkésett beszédfejlődés/ ha lányok 2 éves, fiúk 2,5 éves korig nem kezdtek el beszélni/
o az ép hallás melletti „figyelmetlenség”
o a túlzott játékosság
o a mesehallgatás kerülése
o magatartási, viselkedési gondok
o a gyermekhez intézett közlések gyakori félreértése, vagy a gyakori visszakérdezés
o verstanulási nehézség
o iskolás korú gyermeknél gyenge helyesírási és/ vagy olvasási készség
o motiválatlanság
o a láthatóan lassú gondolatmenet is ide sorolható

Ovis angol foglalkozás 4-6 éveseknek

Időpont: jelenleg szünetel

A korai nyelvtanulás megalapozza a későbbi nyelvtanulást, elősegíti a magabiztos, stressz nélküli nyelvhasználatot. A kisgyermekkori nyelvelsajátítás az anyanyelv elsajátításához hasonló módon történik. A nyelvtani szabályokat a magyar nyelvhez hasonlóan, az idegen nyelven sem tudatosan, hanem érzésből használja a gyermek.

Ovis angol foglalkozásunkat az életkori sajátosságok figyelembevételével tartjuk:

 • Sok mozgás
 • Angol nyelvű dalok és mondókák
 • Angol nyelvű játékos feladatok
 • Kis létszámú csoport (maximum 6 fő)

Babás jóga 6 hetes-2 éves korig

Időpont: jelenleg szünetel

A gyakorlatok közben a baba az érintések által kellemes, nyugtató masszázsban részesül és több gyakorlatban is együtt mozog az anyukával ,ami erősíti az egymáshoz való kötődést A gyakorlatok javítják a tartást, erősítik a hátat. A babád is élvezheti kortársai társaságát, egymástól rengeteg mindent ellesnek. Amellett, hogy a gyakorlatok elősegítik a baba fejlődését kedvezően befolyásolják idegrendszeri érését a mozgás és egyensúly érzékelést. A szülés utáni minél hamarabbi jógázás elkezdése segít elkerülni a szülés utáni depresszió kialakulását.

Szülinapi zsúr

A Manóbirodalom Játszóházban vagy külső helyszínen

Ha kis csoportlétszámú, hangulatos, családias szülinapi zsúrra vágysz, akkor nálunk a helyed a Manóbirodalomban! Lefoglalhatod csak a játszóházunkat, vagy rendelhetsz egyéb szolgáltatást is.

Játszóházunk 2 helységből áll, az egyik teremben játszunk, a másik teremben pedig megterítünk ovis asztalokon maximum 12 gyermek részére.

Játszóházunkban elsősorban az 1-6 éves korosztálynak tartunk szülinapi zsúrokat.

Terembér: 14.000.-Ft/óra, (minimum 2 óra, maximum 12 fő), mely ár tartalmazza a játszóház kizárólagos használatát, arcfestést vagy csillámtetoválást, terítést, díszítést, 1 fő személyzetet.

A játszóházba a szülinapi zsúr alkalmával étel, ital, torta az alábbi szabályok betartásával hozható:

A szülinapi zsúr alkalmával csak az élelmiszeripar által előállított és gyárilag csomagolt felbontatlan terméket, illetve a működési engedéllyel és HACCP rendszerrel rendelkező cukrászatból származó süteményeket lehet behozni. Ezen élelmiszerekről számla bemutatását kérjük, melyet lefénymásolunk.

Egyéb szolgáltatásaink melyeket a terembéren felül kérhetsz:

Játékos vetélkedők óvó nénivel: 12.000.-Ft/óra
Lufihajtogatás: 12.000.-Ft/óra
Misi bohóc (bohóc műsor, kalózos, jégvarázsos, varázslós szülinapi műsora 25.000.-Ft/óra

!ÚJDONSÁG!

KREATÍV, UNIKORNISOS SZÜLINAPI ZSÚR
Ezt a szülinapi zsúrt az unikornis rajongó, kézműveskedést kedvelő kreatív lányoknak ajánljuk 5 éves kortól 8 éves korig.
A szülinapi zsúrt közös vidám, vicces unikornisos játékokkal kezdjük, hogy megalapozzuk a szülinapi hangulatot. Majd közös alkotásba kezdünk: mindenki elkészíti a saját unikornisos ékszer kollekcióját (nyaklánc, karkötő, fejdísz), ha marad idő és energia még egy unikornisos hűtő mágnest is készítünk.
A nyakláncot, a karkötőt, és a hűtő mágnest vasalós gyöngyökből tesszük ki, melyet a helyszínen összevasalunk, a nyaklánc medálját szatén szalagra fűzzük. Lépésről-lépésre segítünk, hogyan olvasd le a mintát. Ha még sosem készítettél vasalós gyöngy ékszert, akkor sem kell aggódnod!
Az unikornisos fejdíszt flitterekkel, csillámokkal díszítjük.
A szülinapi zsúrt unikornisos arcfestéssel és csillámtetoválással tesszük még felejthetetlenebbé!

2 órás kreatív unikornisos zsúr
tartalma:
A zsúr ára:
* 2 óra játékidő, közös
játékokkal
(unikornisos bingo, unikornis névválasztás, unikornis szarv
és farok díszítő verseny stb.),
alkotás a játszóházban
* unikornisos nyaklánckészítés
vasalós gyöngyből, szatén
szalaggal díszítve
* unikornisos karkötő fűzés,
vasalós gyöngy medállal
* unikornisos hűtő mágnes
készítés unikornisos fejdísz
készítés flitterekkel, csillámokkal
* unikornis arcfestés
* unikornisosos csillámtetoválás
* 10 db egyedi unikornisos
matrica (pl. pohár jelöléshez)
* letölthető unikornisos szülinapi
zsúr meghívó
49.000.-Ft

HÉTKÖZNAPI SZÜLINAPI ZSÚR AKCIÓ: hétfő-csütörtök között 10.000.-Ft/óra a terembér, egyéb szolgáltatásaink árából 10% kedvezményt adunk.

Foglalás: 30% foglaló megfizetésével, melyet lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni.

Betegség esetén a szülinapi zsúrt a szabad helyek függvényében másik időpontra átfoglaljuk.
Sok szeretettel várjuk bölcsis, óvodás és kisiskolás gyermekedet és barátait fergeteges hangulatú szülinapi zsúrjainkon!

Táborok

Nyári manótáborok ovisoknak és kisiskolásoknak

3-6 éves ovisoknak és 7-8 éves kisiskolásoknak

Téged is várnak a Manóbirodalom kis csoportlétszámú, nyári kézműves, alkotótáborai!

1-1 turnusban 5-7 gyermeket fogadunk, mert szeretnénk megőrizni játszóházunk családias hangulatát.

Dínók és unikornisok nyomában: a hét folyamán dínó csontokat ásunk, dínó lenyomatokat készítünk, mindent is megtanulunk a dínókról. Amíg a fiúk dínóvadászatra mennek, addig a lányok unikornis ékszereket, unikornisos fejdíszt és hűtőmágnest készítenek. Mindent is készítünk, ami igazi csajos, lovas, pónis, unikornisos.

Kis boszi és varázslótábor: a hét folyamán biztos mindent megtudsz, amit a boszikról és a varázslókról tudni érdemes. Varázspálcát, kalapot/sisakot készítünk, varázsitalt kotyvasztunk, és kígyót, békát varázsolunk.

Kézműves tábor: a hét folyamán a különböző kézműves technikákkal ismerkedünk meg a gyerekekkel. Festünk, ragasztunk, gyurmázunk, mindent felhasználunk, amit a környezetünkben találunk.

Lovag- és hercegnőképző tábor: a hét folyamán megismerkedünk a kis lovagok életével, lovagi próbáknak vetjük alá magunkat, kardot, pajzsot barkácsolunk.
A hét folyamán elkészítjük a tündérek ékszereit, berendezzük a varázskertet, és különböző próbáknak vetjük alá magunkat, hogy a hét végére mindenkiből varázserővel bíró tündér, hercegnő váljék.

Kalóz és kishableány tábor: hol volt, hol nem volt, az Óperenciás tengeren is túl, egy icike-picike kincses sziget. Keressük meg együtt a partra vetett kincses ládikát, mely az elmúlt évszázadok alatt rejtve maradt. Közösen elkészítjük az ehhez szükséges eszközöket, térképet, majd felfedező útra indulunk. Ígérjük, a hét végére mindenkiből igazi kincskereső kalóz válik, és senki nem tér haza üres kézzel!

A hét folyamán csillámló hableányokat készítünk, hableány tükröt, nyakéket, táskát, koronát barkácsolunk, és meséken keresztül megismerkedünk a hableányok életével.

Rendezvények

Cégünk 2011 óta foglalkozik gyermekrendezvények lebonyolításával. Fontos, hogy akár kicsi, pár fős, akár több ezres rendezvényről van szó, a legkisebbek, azaz a gyerekek is találjanak a korosztályuknak megfelelő szórakozási lehetőséget.

Családi napokon, falunapokon, rendezvényeken, bölcsődei, óvodai jeles napokon, esküvőkön örömmel vállaljuk a gyermekek szórakoztatását!

Szolgáltatásaink:

 • Gyereksarok/babasarok kialakítás sok-sok játékkal és bababútorokkal
 • Arcfestés
 • Csillámtetoválás
 • Lufihajtogatás
 • Kézműves sarok kialakítás (üvegfestés, agyagozás, papír díszek, gyöngyfűzés, gipszfestés, szövés-fonás, népi- újrahasznosítható kézműveskedés)
 • Bohóc műsor
 • Zsonglőr bemutató
 • Énekes-gitáros műsor a legkisebbeknek
 • Tematikus műsorok (Mikulás, Húsévét, gyermeknap, Halloween)
 • Esküvői, éttermi, szállodai gyermekfelügyelet, animáció, gyermekprogramok biztosítása

Kérjen egyénre szabott árajánlatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook
YouTube
YouTube
Follow by Email